Het mag er allemaal zijn  

Ik kijk uit het raam en denk aan afgelopen jaar. Wat een jaar! Ik denk aan vroeger waar alles normaler was en leek. Nou ja, want wat is normaal? Uit ieder jaar valt weer een les of lessen te leren en dat is ieder jaar ook weer anders. Wat zou het leven toch saai zijn als alles altijd maar hetzelfde is. Ik blijf uit het raam staren en kijk naar de wolken en hoe langer ik staar hoe meer figuren ik zie. Gedachten en gebeurtenissen van afgelopen jaar komen aan mij voorbij. Vooral het negatieve komt even omhoog. Ik voel mij verdrietig, teleurgesteld en ook heel boos en dan komt die zin: “Ik heb gefaald”. Intens verdrietig en oude pijnen die omhoog komen.  

Dieptepunten  

In mijn bedrijf is het niet gelopen zoals ik het graag had gezien. Privé gezien is er ook veel gebeurt, waardoor het mij niet altijd lukte om aan de slag te gaan met mijn bedrijf. Bij een bedrijf gaat het er onder andere om zichtbaarheid en jezelf dus te laten zien met je kennis en kunde. Ik kan niet in een hoekje gaan zitten en niets doen, want dan komen de klanten echt niet. Zo werkt het nu eenmaal. Er zijn in ieder geval genoeg lessen waar ik mee aan de slag kan gaan voor aankomend jaar.  

Hoogte punten  

Ook veel hoogtepunten, want corrie laat ons ook genoeg lessen zien. Doordat ik weleens heel gehaast door het leven kon gaan. Laat corrie mij stilstaan en een diepere verbinding met mijzelf te maken en zelfzorg en zelfliefde stond dit jaar voor mij op prio nummer 1 en heel hoog aan mijn lijst. Zoals je dus leest, heel belangrijk. Ik heb nieuwe mensen ontmoet, in contact met ontzettend gave collega ondernemers, mooie gesprekken gehad met mijn lieve volgers en dit jaar liet mij ook weer zien welke lieve vriendinnen er weer voor mij klaar stonden. Een vette fotoshoot gehad voor mijn bedrijf en een businesscoach die mij op weg heeft geholpen.  

Laten “Zijn”

Hoe laat ik het er allemaal zijn? Hieronder volgen een aantal tips.  

Acceptatie –  van je gevoelens. Er is blijheid, maar ook boosheid. Geluk, verdriet, pijn en groei. Accepteer de woorden, emoties en voel ze. Je hoeft er niets aan te veranderen of aan te sleutelen. Zonder donker is er geen licht. Het mag er echt zijn, anders is er geen balans.  Wegdrukken heeft geen zin. Het komt weer terug. Bij acceptatie zal het gevoel langzaam weg vloeien.

Doe – wat je nu nodig hebt. Stil zitten op een meditatiekussentje en met je gevoelens zijn kan soms moeilijk zijn. Soms kan schreeuwen of rammen op een kussen of juist een rondje gaan rennen heel erg lekker zijn. Een hardcore muziek op standje disco en even alles eruit stampen. Doe het! Soms heb je juist dat even nodig. Het kan zo heerlijk zijn die ontlading en kan je daarna ook ontspanning geven.

Wees dankbaar – er zijn zoveel mooie dingen waar je dankbaar voor mag zijn en kijken we naar de mooie dingen in het leven. Dankbaar zijn voor een dak boven het hoofd, je intuïtie, je eten, je luisterend oor.  In vervelende situatie kan het soms lastig zijn daar iets moois uit te halen. Juist uit zo’n dieptepunt valt juist een les te leren en die les laat je weer groeien. Pijn is groei en groei laat je weer bloeien. Dus wees dankbaar voor deze les.  

De grootste les van 2021 is het laten zijn van wat is. Stop het niet weg. Ik mag falen, ik mag blij, huilen, schater lachen en boos zijn. Deze kwam ik ergens tegen:

ER ZIJN. Het is niet weinig en ook niet veel. Het is alles.

Hier sluit ik 2021 mee af. Een liefdevol 2022! 

Wat was jouw grootste les van 2021? Deel het met mij vind ik leuk om te lezen en er ontstaan altijd ook weer mooie gesprekken.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s