Elvira

Mijn verhaal

Ik ben Elvira Febie, het gezicht achter Praktijk Elvira Akira.

Al van jongs af aan had ik een rijk gevoelsleven. Ik was creatief, vrolijk, fantasierijk. Die gevoeligheid was en is mijn kracht, maar bleek ook mijn grootste valkuil. In 2012 kwam ik in een burn-out. Tot dat moment wist ik niet eens dat ik gevoeliger was dan anderen, maar daar kwam ik toen snel achter!

Je komt niet zomaar in een burn-out. Vaak gaat er een heleboel aan vooraf.

Ik was te lang over mijn grenzen heen gegaan. Koos nooit echt voor mezelf. Dat deed ik omdat ik veel te veel voelde wat anderen nodig hadden en daarbij mijzelf vergat.

Ik heb toen mogen leren dat ik niet in een ander de waarheid vind, maar in mijzelf. Dat ik weet en voel wat goed voor mij is. Ben ik overprikkeld, dan ga ik naar buiten de natuur in of trek ik mij terug. Ik pieker me niet langer suf over hoe het met anderen gaat of hoe ik mij door allerlei bochten moet wringen anderen tevreden te houden. Door onder andere meditatie heb ik geleerd om gedachten stiller te maken en beter te voelen wat ík nodig heb.

Ik wil anderen niet meer tevreden houden. Wanneer ik mezelf mag zijn ben ik blij, enthousiast en gek. Ik dans door de kamer en beweeg me zo door het leven. Nog steeds met ups-and-downs maar wel door te blijven leren en te groeien. Ik vind het heerlijk om mensen om mij heen te hebben, maar ik trek mij ook lekker vaak terug. Ik wandel en klets graag met mijn vriendinnen en geniet van de omgeving om mijn energie aan te vullen. Ook vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te proberen qua recepten zowel kook- en bakrecepten om onder andere ook te delen met anderen. Daarnaast vind ik heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door creatief bezig te zijn.

Het was een lange reis om te komen waar ik nu ben en ook om te weten wat ik echt leuk vind in het leven en wat niet. De lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd hebben mij nu gevormd tot wie ik nu ben. Iedere dag leer ik weer.

Ik help mensen die er klaar voor zijn en bereid zijn om veranderingen aan te brengen in hun leven. Zichzelf willen zijn. En Ja! bij mij mag je mag twee verschillende sokken aan, een shirt die bij je broek vloekt, een tikkeltje onzeker, even niet blij.

Liefde, rust en warmte stroomt als vanzelf door mijn aderen. Ik neem je graag even mee onder mijn vleugels. Bij mij mag je zijn! Gewoon simpel jezelf zijn!

Wist je dat?

Ik het heel leuk vind om te dansen, gewoon omdat het kan, het hoeft er niet mooi uit te zien. Ik kan er heel erg mijn ei in kwijt.

Ik klompenpaden loop. Heerlijk mijn gedachten op nul te zetten en geniet van de quality-time met vriendinnen.

Ik heel erg kan genieten van Lindt Lindor chocolade en het liefst eigenlijk alleen die met de rode wikkel en soms met pistache. Yummy!

Ik een dubbelbloed ben en dat is een mix van Nederlands en Moluks bloed. Het nuchtere en praktische vanuit de Nederlands cultuur en de liefde en warmte vanuit de Molukse cultuur.

Ik een theeleut ben en koffie echt ontzettend vies vindt.

Ik een herfst – winter – lente type ben en de zomer nog steeds het liefst oversla. Tenzij de zomer niet zo warm is of ik in het buitenland ben, dan geniet ik wel van de zomerzon.

Ik in de auto altijd wel een podcast beluister en luister ik geen podcast dan staat de muziek op standje disco en beweeg ik mee op het ritme van de muziek en kijken andere weggebruikers mij soms heel raar aan of ik krijg een glimlach. Wel ontzettend leuk omdat ik weer een glimlach op iemands gezicht heb getoverd.

Ik soms heel lui ben en dan een bakje gesneden fruit koop in plaats van zelf fruit ga snijden.

Ik het liefst sneakers draag en mijn favorieten merken Nike, Adidas en Converse zijn.

Ik heel graag creatief bezig ben en van alles uitprobeer, maar dan toch weer terug kom op haken. Dat is echt het leukste om te doen.

De naam Akira betekent in het Japans licht / helder en in het Thais zon / zonlicht .

Jij mag er zijn!

Veel liefs,

Elvira