Ik voel zo ontzettend veel

Vol met enthousiasme pak ik mijn sport spullen uit de kast. Hè, hè eindelijk ik ga weer sporten. Conditie en kracht opbouwen want die potten augurken kreeg ik niet meer open met mijn kippenkracht.  Wat nieuw is dat ik een sport heb gevonden in mijn nieuwe woonplaats en dat ik in de buitenlucht ga sporten. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Ik trek mijn sportkleding aan, neem mijn waterfles mee en ik stap de auto in. In de auto merk ik dat ik toch wel wat gezonde spanningen heb en mijn wangen een beetje beginnen te kleuren. Een nieuwe sport, buiten, nieuwe mensen . . . en mijn gedachten beginnen verder af te dwalen. Ik bedenk mij dat ik zo vaak in nieuwe sportgroepjes terecht gekomen, dus waar maak ik mij nou druk om.

Het gevoel

Ik ben er bijna, ik stap de auto uit en daar zie ik al een vrouw lopen in een sportoutfitje. Ik spreek haar aan en vraag of ze ook gaat sporten en ze zegt ja. We maken een praatje en ze is heel aardig. Ik merk gelijk dat de spanning wat afneemt. Pfff de kop is eraf. Ik kom bij de groep aan en daar staat een groepje met vrouwen die voor mijn gevoel nogal afwijzend en keurend naar mij staan te kijken. En daar komen de spookgedachten: Heb ik iets raars aan, zit mijn kleding wel goed, ze vinden mij vast niet leuk etcetera. De sfeer die er hangt is een beetje vreemd en voelt vooral ook heel erg gesloten. Ik voel maar daardoor heel erg buitengesloten en ongemakkelijk.

Bevestiging

De afgelopen jaren heb ik gesport in een grote stad en nu voor het eerst in mijn leven in een klein dorp. Dus het gevoel is eigenlijk altijd wel anders geweest en voornamelijk ook wel open. Ik kreeg out of the blue als snel te horen dat ik er niets van moest aantrekken. Het is een dorp en een echt ons kent ons cultuurtje, wat ik totaal niet gewend ben. Fijn om een bevestiging te krijgen dat ik het goed gevoeld had, maar ook weer een inzicht voor mij, want ik kreeg er even een vervelend gevoel bij. Ik merk dat ik daar gelijk iets mee mag gaan doen.

Ik voel zoveel en hooggevoeligheid

Dit is echt een typisch voorbeeld voor een hooggevoelig persoon en dat je dus stemmingen aan voelt van anderen. Vroeger liet het mij nog meer wankelen en wist ik niet goed hoe ik daarmee om moest gaan. Je voelt de stemming van anderen aan. Je merkt op dat er een ruzie is geweest in een ruimte waar je binnen komt. Op een verjaardag merk je op dat iemand met een blij gezicht eigenlijk diep van binnen verdrietig is. Je prikt er ook dwars doorheen. Fijn om gevoelig te zijn. Het kan een kracht zijn, maar het kan je ook allemaal dwarsliggen, leegzuigen en een vervelend gevoel geven.

Wat is belangrijk?

Stuur de energie terug naar de persoon, het is niet van jou. Wat ik een hele fijn oefening vind is dat je in je gedachten doormiddel van pijlen die je visualiseert de energie terugstuurt naar de persoon die het vervelende gevoel aan jou geeft. De energie is niet van jou maar van de ander. Je zult gaan merken dat jouw energiepijl beter gaat voelen. Je voelt je lichter en merkt waarschijnlijk ook op dat je je eigen lichaam weer beter voelt. Laat het daar het is niet van jou…

Wat doe jij met stemmingen van anderen? Wanneer heb jij een vervelende stemming gevoeld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s