Reiki

In mijn praktijk werk ik veel met reiki energie. Je hoeft er niet persé in te geloven, want het werkt echt! Iedere behandeling weer is zo ontzettend bijzonder en tot nu toe heeft iedere persoon die mij is geweest wel iets gevoeld.

Wat is reiki?

Rei = universeel en ki = levensenergie dat maakt dat Reiki dus universele levensenergie is. In de volksmond wordt het vaak handoplegging genoemd. Ik leg mijn handen intuïtief op plekken die op dat moment het hardst nodig zijn voor heling. Dus op plekken waar blokkades zijn. Reiki stroomt altijd en gaat naar de plekken die het meest nodig zijn. Reiki gaat overal doorheen en activeert het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Reiki zet een helingsproces in werking, op fysiek, psychisch, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Bij welke klachten is reiki geschikt voor jou?

  • stress / spanningen / burn-out
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • angst
  • hoofdpijn / migraine
  • diverse pijnklachten, zoals nek- en rugpijnklachten
  • onzekerheid
  • verwerking van emotionele klachten, zoals verdriet.

En zo zijn er nog veel meer klachten die je op zou kunnen noemen. Reiki helpt altijd ondersteunend bij veel klachten. Reiki kan nooit kwaad, het werkt altijd positief. Er zijn (bijna) geen contra indicaties te noemen, omdat dit een hele liefdevolle energie is.

Hoe ziet een behandeling met reiki eruit?

Jij gaat op een behandeltafel liggen en je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Als je het fijn vind leg ik een dekentje over je heen en als je eventueel rugklachten hebt schuif ik een rolletje onder je benen. Ik begin altijd eerst bij het hoofd. Eerst houdt ik mijn handen boven je ogen en dan leg ik mijn handen op je hoofd. Daarna kijk ik intuïtief wat nodig is. Het kan zo zijn dat ik je schouders behandel omdat daar een blokkade zit. Zijn er pijnlijke plekken dan kan ik altijd mijn hand erboven houden i.p.v. erop. Soms gebruik ik edelstenen om extra kracht bij te zetten.

Wat kan je tijdens een reiki behandeling voelen?

Dat is voor ieder persoon verschillend. De een voelt tintelingen en de ander weer warmte. Voor de meeste cliënten is het zo dat ze uiteindelijk een totale ontspanning ervaren en b.v. heerlijk kunnen slapen of juist met veel energie de dag in gaan. Ook geeft reiki meer zelfvertrouwen.

In mijn behandeling met handoplegging/reiki ben ik in principe stil zodat jij je lekker kan ontspannen en kan genieten van de behandeling. Na die tijd is er alle ruimte voor vragen en om ervaringen te delen.

Reiki is altijd ondersteunend, naast behandelingen via huisarts /ziekenhuis etc. Weet je het niet zeker, vraag dan aan je huisarts of reiki tot de mogelijkheden behoort.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Deze behandeling staat namelijk niet standaard op mijn website. Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen dan kun je hier je gegevens invullen.

website reiki